Bakışları belirginleştirmek birçok kadın için önemlidir. Bu nedenle hacim verici rimellerden sonra takma kirpik veya microblading uygulamaları ön plana çıkmaktadır. Bakışların daha derin olmasını sağlayan kalın ve gür kirpikler sayesinde dilediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.

Kadınların davet, düğün, mezuniyet gibi özel zamanlarında yapılan makyajlarda takma kirpik olmazsa olmaz bir parça haline geldi. Fakat bunların da sağlıklı kullanımı için bilinmesi gereken bazı noktalar var. Aksi takdirde daha güzel görünmek için uğraşırken göz sağlığınızı bile riske atmış olabilirsiniz. Beklentinizi sağlayacak şekilde takma kirpik kullanımı elde etmek için ne yapılması gerekenler

Yağ Bazlı Ürünlerden Uzak Durun

Bazı makyaj malzemeleri örneğin maskaralar bile yağ içerebiliyor. Bu durumda kullanmış olduğunuz takma kirpiğin tutuculuğu da azalmış oluyor. Yağ bazlı ürünler besleyici olmaları nedeniyle çok iyi olsa da takma kirpik kullanacağınız zamanlarda bunlardan kaçınmanızda fayda var.

Kirpik Kıvırıcı Kullanmaktan Kaçının

Kirpik kıvırıcı kendi kirpiklerinizi kıvırmada işe yarıyor olabilir ancak takma kirpikler genellikle şekil ve yön olarak farklı tiplerde satılıyor. Yani zaten kıvrık ve hacimli gösteren takma kirpikleri satın alabilirsiniz. Fakat tam tersini yapıp normal bir takma kirpiği kirpik kıvırıcıyla kullanırsanız bu işlem de kirpiklerin çabucak kopmasına sebep olabilir.

Sıcak Kirpikleri Düşürebilir

Takma kirpikler öyle sandığınız gibi basit çıkmayan yapılara sahip olabiliyor. Yani suya dayanıklı ve saatler boyu sorunsuz kullanabildiğiniz çeşitleri var. Fakat yine de sıcak su, sıcak hava veya terle beraber yapışkanlığı azalabiliyor. Bu nedenle yüzünüzü yıkayacaksanız veya duş alacaksanız sıcak su kullanmamaya özen göstermelisiniz.

Çok Uzun Süre Kullanmaktan Kaçının

Takma kirpikleri uzun süre kullanmak gözlerinizde yanma, acıma gibi hislerin artmasına neden olabilir. Bir süre sonra batma başlayan gözleriniz zaten sulanacağı için makyajınızı da riske atmış olursunuz. Takma kirpik kullanacağınız zamanı ve süreyi çok iyi ayarlamalısınız. Gece yatmadan önce de mutlaka temizlemelisiniz. Yapışkan ve kalıntıları gözünüze zarar verebilir.

Takma kirpik kullanımı ve püf noktaları

Cımbız, aplikatör yardımıyla veya elinizle kirpikleri dikkatlice kutudan ayırın. Püf Nokta: Eğer kirpikler yarım ay şeklinde kutuya yapıştırılmışsa, baş parmağınızı aşağı doğru hareket ettirerek kirpiği alın, kenarlardan kaldırmayın. Kirpikleri kendi göz boyunuza göre ölçün. Püf Nokta: Eğer kirpik uzunsa dış uçlarından makas ile gözünüz için ideal olan boya ulaşana kadar kısaltabilirsiniz. Kirpik bandına Eylure Lashfix yapıştırıcı uygulayın. Yapıştırıcı yapışkan hale gelene kadar, 20-30 saniye bekleyiniz. Kirpiği size hangisi kolay geliyorsa cımbızla, aplikatörle veya ellerinizle uygulayabilirsiniz. Cımbız veya aplikatör ile uygulamanın daha iyi sonuç verebileceğini unutmayın. Önce kirpiğin gözün ortasına denk gelen kısmını yapıştırın, ardından doğal kirpik hattınızı takip edecek şekilde uçları yerleştirin. Birkaç saniye kirpik diplerine hafif presler uygulayın. Eğer hata yaparsanız, kirpiği çıkarın, kurumuş yapıştırıcıyı temizleyin ve uygulamayı tekrarlayın. Kirpiğinizi, kirpiğin dış ucundan tutup nazikçe çekerek çıkartabilirsiniz. Uyumadan önce mutlaka kirpiklerinizi çıkartınız. Kirpiği tekrar kullanmak için kirpik üzerindeki yapıştırıcıyı, parmaklarınızla veya cımbız yardımıyla kirpikten çıkartınız ve kirpiği kutusuna yeniden yerleştiriniz.


Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir