Kadın doğurganlığının göstergesi olarak her ay adet görür. Bu süreç kadınlar menopoza girene kadar devam eder ve üç ila yedi gün arasında sürer. Kadınlar için bu dönem oldukça sıkıntı verici olabilmektedir. Ruhsal değişimler görülür ve kadınlar kendilerini hem daha asabi hem de daha gergin hisseder. Mutsuzluk, depresif haller ve bitkinlik bu dönemlere eşlik eder. Bazı kadınlarda adet dönemi oldukça sancılı geçebilmektedir ve bu durum özellikle çalışan kadınlar için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Kadınların bu dönemi daha rahat geçirmesine yardımcı olan ve adet sancısına iyi gelen bitkisel yöntemler bulunmaktadır.

Adet Sancısının Sebepleri Nelerdir?

Kadınlarda görülen bazı vitamin ve mineral eksiklikleri ya da bazı patolojiler adet sancısına neden olabilmektedir ve bu sancıların hafiflemesi için adet sancısına iyi gelen bitkisel yöntemler kullanılabilir.

Magnezyum, bazı vitamin ve mineral eksiklikleri adet sancısı nedenleri arasında bulunur. Rahim ağzı darlığı gibi bir sorun varsa, miyomlar, endometriozis, adenomiyozis, pelvik inflamatuar hastalık gibi patolojiler de adet sancısına neden olabilir.

Yumurtalık kistleri, uterus polipleri, rahim içi yapışıklıklar, rahim içi araçları, rahim boynu darlıkları, rahim tümörleri, kızlık zarının adet görmeyi engelletecek şekilde kapalı olması ve bazı enfeksiyonlar sancılı adet sebebidir.

Adet Sancısına İyi Gelen Bitkiler

Kadınlar eğer sancılı adet görüyorlarsa bir hekime başvurarak bunun nedenlerini öğrenmeli ve tedavi yoluna gitmelidir. Adet sancısına neden olabilecek olan fiziksel sorunlar oldukça önemlidir ve mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Bazı bitkiler ise kadınları adet dönemlerini daha rahat geçirmelerine yardımcı olur ve çekilen sancının hafiflemesini sağlayan adet sancısına iyi gelen bitkisel yöntemler genellikle işe yaramaktadır.

Tarçın çayı, susam, kişniş tohumu, papatya çayı, Hint fesleğeni adet sancısının hafifletilmesi için kullanılabilecek bitkiler arasında yer almaktadır. Pekmez, sıcak kompres, lavanta yağı ve Omega 3 adet döneminin rahat geçirilmesinde etkili olmaktadır.

Banyo yapmak, hafif sporlar bu döneme iyi gelirken kadınların uzun süre ayakta durmaktan ve uzun yürüyüşler yapmaktan kaçınmaları gerekir. Kafeinli ve gazlı içeceklerden uzak durmak, bol su içmek, meyve ve sebze suları tüketmek faydalıdır.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir