Mantarlı ve tavuklu lazanya tarifi için malzemeler

12 yaprak lazanya 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella ve parmesan karışımı (Yoksa kaşar peyniri)


Beşamel sos için;

1 lt süt,1 su bardağı un,100 g tereyağı,1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi ,1 çay kaşığı tuz,Yarım çay kaşığı toz beyaz biber


Mantarlı tavuklu harç için;

500 g mantar,500 g kuşbaşı tavuk kalça eti, 2 adet orta boy soğan,1/2 demet maydanoz,3 yemek kaşığı zeytinyağı,1 yemek kaşığı tereyağı,2 tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber,1 çay kaşığı tuz

Mantarlı ve tavuklu lazanya Nasıl Yapılır

Derin bir tencerede tereyağını eritip, elenmiş unu ekleyin ve sürekli karıştırarak ununu kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpıcı yardımıyla karıştırın. Muskat rendesini de ekleyin ve kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca tuzunu ekleyip altını kısın ve 5 dakika kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alın.

Soğanları mümkün olduğunca küçük doğrayın. Maydanozu incecik kıyın. Mantarları ve tavuk etlerini de soğanlar gibi mümkün olduğunca ufak kesin.

Zeytinyağını büyük bir tavaya alıp ısıtın. Soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 2-3 dakika sonra tereyağını ekleyin ve sotelemeye devam edin. Soğanlar iyice pişip yumuşayınca tavuk etlerini ekleyin ve sotelemeye devam edin. Altını çok kısmayın ve birkaç dakika soteledikten sonra mantarları ilave edin. Yüksek ateşte mantarlar suyunu kaybetmeden sürekli karıştırarak pişirin. Mantarlar da iyice yumuşayınca kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin. 1-2 dakika daha soteleyip ocaktan alın.

Kare bir fırın kabının tabanına bir miktar beşamel sos gezdirin. Üzerine lazanya yapraklarını dizin ve beşamel sostan bir miktar yayın. Üzerine hazırladığınız iç harcı yayın ve peynir karışımı serpin. Üzerine tekrar lazanyaları dizin ve beşamel sos gezdirin. Tekrar hazırladığınız harçtan bir miktar koyup yayın ve peynir karışımı serpin. Lazanya hamurları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Üzerlerine beşamel sos gezdirin ve rende kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir