Koltuk altına yapılan botoks işlemi özellikle yaz aylarında yaşanan anormal terleme probleminin tedavi edilmesi amacıyla yapılır.
Terleme tedavisi olarak da bilinen botoks, koltuk altı bezelerine yapılır. Klinik ortamında özel yöntemlerle yapılan koltuk altı botoksunun ardından aşırı terleme probleminin önüne geçilmiş olur.
Koltuk Altı Botoksu Nasıl Yapılır?
Botoks yapılmadan önce uygulanacak bölgenin temiz olmasına dikkat edilir. Ardından bölgenin uyuşması sağlanır. Genellikle krem yöntemi ile uyuşma sağlandıktan sonra kişinin terlemesi beklenir. Bir süre sonra koltuk altında şaırı terlemenin olduğu bölgeler tespit edilir. Ardından botoks enjekte edilmeye başlanır. Bu işlem maksimum 30 dakika sürer. 30 dakikalık sürecin sonuna geldiğinde kişinin botoks işlemi tamamlanmış olur. Ancak, botoksun etki gösterme süreci genellikle 7- 10 gün sonra başlar. Botoks işleminin kalıcılığı yaklaşık olarak 1 sene boyunca devam eder. Bir senenin sonunda isteğe bağlı olarak yeniden botoks yapılması gerekebilir.
Koltuk Altı Botoksu Yaptırmak İçin Hangi Doktora Gitmek Gerekir?
Koltuk altınızda aşırı terleme problemi olduğunu düşünüyorsanız ilk olarak cildiye bölümüne giderek durumu anlatmanız gerekir. Cildiye doktoru gerekli görürse farklı bölümlere sizi yönlendirecektir. Çeşitli tahliller yapıldıktan sonra gerek görülürse koltuk altı botoks işlemini başlatacaktır.
Bazı şehirlerde özel klinikler de botoks yapmaktadır. Fakat hem sağlık hem de hijyen açısından güvenilir olmayan ortamlarda yapılan botoks işlemi oldukça sakıncalıdır. Bunun yerine temiz bir yerde uzman kişiler tarafından gerek görüldüğü takdirde botoks yaptırılabilir.
Koltuk Altı Botoksu Zararları Nedir?
Vücut, gün içinde yapılan aktivitelere bağlı olarak terler. Terlemek vücuttan zararlı atıkların boşaltılması için oldukça gerekli bir olaydır. Ancak, terleme aşırı derecede rahatsız ediyorsa, hatta kişi kış mevsiminde bile terlediğini söylüyorsa genellikle bu durum koltuk altındeki ter bezlerinin aşırı çalışmasından dolayıdır. Bu nedenle ter bezlerine botoks yapılarak normal seviyeye inmesi sağlanır.
Koltuk altı botoksu ülkemizde yeni yeni bilinmeye başlayan bir yöntemdir. Bu nedenle zararları sıklıkla merak edilir. Genellikle koltuk altına botoks yaptıran kişilerin herhangi bir şikayeti olmamıştır. Ayrıca, bu botoks işlemini Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onaylamıştır. Bu açıdan bakıldığında güvenilir olduğu söylenebilir. Ancak mutlaka uzman kişilerin tavsiyesi ve kontrolü dikkate alınarak yaptırılmalıdır.