Ev dekorasyonu denildiğinde dikkat edilecek hususlar değişmektedir. Kimileri konforu ön plana alırken kimileri sıra dışı olmasını ister. 2019 yılının ilk tüyosu ise abartıdan uzak sade ancak şık tasarımlar üzerine yoğunlaşmaktadır. Özellikle şehir hayatında kargaşanın ve yüksek sesliliğin ortasında kalan insanları 2019 yılında evlerinde huzura ve dinginliğe çağrıldığını tasarımcılar şimdiden duyurdu.

2019 ev dekorasyonumodasında doğal kelimesi çok fazla öne çıkmakta. Yalnız ev yaşantısında değil gıda alışverişine kadar insanlar doğallığı aramakta.

Ahşap modası devam ediyor

2018 yılında olduğu gibi ahşap tasarımlar yine ön planda,  evinizde bulunan vernikle mobilyanıza çok kolay evde eskitme havası verebilirsiniz. Böylece yine 2019 ev dekorasyonunda modayı yakından takip ederek vintage görüntüyü de yakalamış olacaksınız. Örneğin doğal ahşap kullanılarak dizayn edilmiş mutfak tam olarak 2019 ev dekorasyonumodasını yansıtacaktır. Taş işlemeler de iç dekorasyondaki yerini bu yıl da koruyor yanı sıra mermer duvarlar gelecek yıl oldukça fazla karşımıza çıkacak.

Retro modeller son yıllarda oldukça fazla kullanılırken 2019 senesi yine Retro modasını göreceğiz. Mobilyalarını değiştirmeden evinizde ufak dokunuşlarla da Retro tarzını yansıtabilirsiniz. Örneğin yeni üretilmiş ancak Retro bir buzdolabı mutfak içinde değişik hava katacaktır. Yahut akıllı beyaz eşyalarınız arasında sadece musluğunuz değiştirerek yine aynı etkiyi yaratabilirsiniz.

Kadife ve ketenin altın dönemi

Yatak odanızı baştan aşağı yenilemek istemiyor ancak ufak dokunuşlarla yenilik arıyorsanız 2019 yılı bu isteğe de cevap veriyor. Yatak başlığınızı değiştirin. Bilindiği üzere eskiden metal başlıklar çok modaydı ancak yatak odasının amacına biraz aykırıydı. Zamanla bu tarz değişti ve yerini ahşap başlıklar aldı. Ahşap metale göre odaya daha tatlı bir hava katsa da yapısı icabı ahşap da serttir. Yeni dönemde karşımıza ise kadife modası çıkıyor. İstediğiniz renk kadife kumaş ile yatak başlığınızı kaplatabilirsiniz. Böylece yatak odanızda daha yumuşak ve daha sıcak bir hava hakim olacaktır. Kumaş modasında kadifeye ek olarak ketenler de oldukça popüler. Perdelerden halılara veya masa örtüsüne kadar evinize yeni bir soluk katmak isteyenler keten tercih edebilirler.  Bunun yanında giyim sektöründe hakim olan leopar ve zebra desenlerine sahip aksesuarlar da tercih edebilirsiniz.

Mat siyah modası

Ön plana çıkan renklere bakacak olursak uzun zamandır ev dekorasyonuna hakim olan maviler ve pembeler artık demode kaldı. Bu soft renkler yerini biraz daha toprak tonlarına bıraktı. Doğada gördüğümüz canlı renklerin yanı sıra mat siyahlar gelecek yılın en çok tercih edilen rengi olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki 2019 yılında beyazın yerini siyah alacak.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir