2021 yılının Şubat ayında düzenlenecek olan Oscar ödül töreni, nisan ayına ertelendi.

2021 Oscar ödül töreninin şubat ayı yerine nisan ayında yapılacağı açıklandı. Tarih değişiminde yeni tip Koronavirüs’ün hayata etkisi belirleyici oldu.

Oscar Ödülleri Covid-19 nedeniyle Nisan 2021’e ertelendiGenellikle yıl sonuna kadar yapılan Oscar’a aday gösterilecek filmler için başvuru tarihinin de 28 Şubat 2021’e kadar uzatıldığı aktarıldı. Adaylar ise 15 Mart 2021’de açıklanacak.

Önümüzdeki yıl 28 Şubat’ta düzenlenmesi planlanan tören, yaklaşık iki aylık ertelemeyle 25 Nisan’a alındı.

Salgın nedeniyle dünya genelinde sinema salonlarının kapanması ve film çekimlerinin durdurulması sinema sektörünü derinden etkiledi. Birçok filmin vizyon tarihi de ertelenirken, sinema sektörünün zor durumda olduğu vurgulanıyor.

Bu yıl şubat ayında 93. kez yapılması planlanan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin düzenlediği Oscar Ödül Töreni ertelendi.

Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinin verildiği Oscar gecesinin, ABD’de halen devam eden yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiği bildirildi.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nden yapılan açıklamada, 28 Şubat 2021’de düzenlenmesi planlanan 93. Oscar ödülleri gecesinin Covid-19 sebebiyle 25 Nisan 2021’e ertelendiği belirtildi. Öte yandan genellikle yıl sonuna kadar yapılan Oscar’a aday gösterilecek filmler için başvuru tarihinin de 28 Şubat 2021’e kadar uzatıldığı aktarıldı. Adaylar ise 15 Mart 2021’de açıklanacak. 

Açıklamada, “Ödül tarihini uzatmakla, film yapımcılarına, filmlerini bitirip gösterime sokmaları için gerekli esnekliği sağladığımızı ümid ediyoruz” ifadesi kullanıldı. ABD’de mart başından beri etkili olan salgına karşı alınan tedbirler çerçevesinde film ve televizyon sektöründe üretim durmuştu.

Salgın sonrası Oscar Ödülleri’nde bazı değişiklikler yapan Akademi, salgın nedeniyle dijital platformlarda yayınlanan filmlerin de ödül için değerlendirilmeye alınacağını açıklamıştı. Normal şartlarda, bir filmin Oscar’a hak kazanabilmesi için yedi günlük gösterimin olması gerekiyor.

Oscar ödülleri gecesi en son 1981 yılında, dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan’a yönelik suikast girişimi nedeniyle 24 saat ertelenmişti.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir