Birbirinden farklı desenli bez çantalarımız ve rengarenk farklı seçenekler kombinlerimizin en sevdiğimiz tamamlayıcıları arasında. Bu yaz diğer sezonlara göre çanta trendlerinde de büyük değişimler yaşadı. Neon renkler, kısa kulplar ön plana çıkarken zincirli, hasır ve küçük çanta modelleri sezonun trendlerine yeniden girdi.

İşte çanta dolabınıza mutlaka eklemeniz gereken, yaz boyu severek kullanabileceğiniz çanta trendleri.

2022 Yaz Sezonu Çanta Trendleri-1 - Saç Bakım Güzellik

Uzun askılı çapraz çantalar

Uzun çapraz çantalar aslında birkaç yıldır her sezonun trend çanta modelleri arasında. Kullanımı açısından oldukça rahat olan, genellikle çaprak takılarak kullanılan bu çanta modelleri 2022 yaz sezonunda da karşımıza çıkıyor. Özellikle renkli seçenekleri ile şimdiden her yerde karşılaştığımız çapraz çantalardan bir tane edinerek tüm yazı rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. Elbise ya da şort tişört kombininiz üzerine takarak, sandaletlerinizi de ayağınıza geçirerek tam olarak “efil efil” bir yaz geçirmeniz mümkün.

Baget çantalar

Sezonun belki de en çok öne çıkan modellerinden biri baget çantalar. Genellikle dikdörtgen yağıda olan, kısacık saplı bu modeller bu yılın başından beri her kadının vazgeçilmez çanta modellerinden biri haline geldi. Aslında 90’lı yıllarda çok kullanılan bu baget çantalar, şıklığı ve rahatlığı ile yeniden hayatımıza girmesiyle hemen sevilen modellerden oldu. Her marka mutlaka bir tane baget model çıkardı bile. İçine cüzdanınızı, güneş gözlüğünüzü, güneş kreminizi atın ve çıkın. Gün boyu hafifliğin ve şıklığın tadını çıkarın.

Vintage modeller

Baget modellerle beraber birkaç farklı vintage çanta modeli daha bu sezonun trendleri arasına girdi. Yine kısa askılı fakat bagete göre biraz daha büyük ve sarkık çantalar da küçük çanta kullanamayanların ilk tercihlerinden. Genellikle klasik formlarda olan bu çantalar şık giyinmeniz gereken zamanların kurtarıcısı.

Hasır çantalar

Geçen yılın çok sevilen hasır çanta modelleri bu sezonun da trend parçaları arasında yer alıyor. Birbirinden farklı birçok farklı model ile karşımıza çıkan hasır çantalar özellikle yaz tatillerinin en sevilen aksesuarlarından. Sepet görünümlü sıkı hasırlar, büyük ya da küçük modeller olacak şekilde birçok seçeneği olan hasır çantalar her kombine uyum sağlaması nedeniyle de tatil bavullarının kurtarıcı parçaları arasında.

Eğer hala bir hasır çantanız yoksa, sen sevdiğiniz modeli bulun ve kendinize bir tane edinin. Tüm yazınızı bile bu çanta ile geçirmek isteyebilirsiniz.

Kova çantalar

Kova gibi, silindir ve derin çanta modelleri de yaz mevsiminin en sevilen modellerinden. Geçen sezon da sık sık gördüğümüz kova çantalar bu sezon daha da yükselişte olacak gibi görünüyor. Üst kısmı büzgülü, içi bez ya da kapağı olmayan bu çanta modellerinden edinecekseniz sarı, turuncu, yeşil gibi renklere yönelerek enerjik bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Taşlı modeller

Taşlardan yapılmış file çanta modellerini mağazalarda mutlaka görmüşsünüzdür. Bu sezonun belki de en çarpıcı olan çanta modellerinden biri bu taşlı seçenekler. File ya da klasik çanta görünümünde olan taşlı çanta modelleri akşam planlarınızın kurtarıcısı olabilir. Son anda çıkan planlarda, klasik bir kombini bile şık bir kombine çevirecek bu çantalardan bir tane edinerek, şık bir kombin yapmak için harcadığınız süreyi azaltmaya yardımcı olacak.

Neon renkler

Tüm bu modellerin yanında, sezonun en çok öne çıkan çantalarının neon renkler olduğunu söylemeden geçmeyelim. Sarı, turuncu ve yeşil neonun neredeyse her modelde kullanıldığını siz de mutlaka fark etmişsinizdir. Neonun her türlü renge uyum sağlaması nedeniyle de bu renkte çantalar her kıyafet ve renk ile kombinlenebiliyor. Yukarıda bahsettiğimiz çantalardan sevdiğiniz modelleri edinirken neon seçeneklerine de göz atmayı unutmayın.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir