Uluslararası ve yerli sanatçıların yer aldığı pop, rock, caz, punk ve elektronik müzik konserlerinden festivallere dek 2023 yazının en dikkat çeken konserleri…

+1 Hafta Sonu

(1-4 Haziran, Salon İKSV)

1 – 4 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen +1 Hafta Sonu konserlerinde, 70’lerin ve 80’lerin müziği ile elektronik müziği başarıyla harmanlayan Hey! Douglas; ülkemizin bilinen ilk dream-pop, shoegaze grubu The Away Days; electropop ve downtempo müziği ile dinleyicilere rüya ile gerçeklik arasında kaybolma fırsatı veren Konoba; doğaçlama üzerinden çok katmanlı bir müzik üreten Pitohui; alışılmadık şarkı sözleriyle tanınan İngiliz post punk grubu Dry Cleaning’in yanı sıra sürpriz isimler Salon sahnesine konuk oluyor.

51. İstanbul Müzik Festivali

(1-17 Haziran)

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 51. İstanbul Müzik Festivali, 18 farklı mekanda gerçekleşen 25 konserde, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’ndan Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası’na, Salzburg Mozarteum Orkestrası’ndan Tekfen Filarmoni Orkestrası’na, Münih Oda Orkestrası’ndan Borusan Quartet’e birçok prestijli topluluğun yanı sıra Anne-Sophie Mutter, Barbara Hannigan, Nicolas Altstaedt, Matthias Goerne, Arabella Steinbacher, Lucienne Renaudin Vary, Jan Lisiecki gibi yıldız solistlerin aralarında olduğu 60’ın üzerinde ismi ağırlıyor. Ayrıca 51. İstanbul Müzik Festivali’nde sekiz eser dünya prömiyeri, dört eser ise Türkiye prömiyeri yapacak.

Punk Riot Day

(4 Haziran, KüçükÇiftlik Park)

Punk festivali Punk Riot Day, 4 Haziran Pazar günü KüçükÇiftlik Bahçe’de punk müzik tutkunlarını bir araya getiriyor. Punk müziğin ülkemizdeki en renkli ekiplerini bir araya getiren festivalde Radical Noise, Rashit, Second, Cemiyette Pişiyorum, The Ayılar, Ofisboyz ve Tampon sahne alıyor. Punk Riot Day’de konserlerin yanı sıra kaykay pisti, alışveriş ve yeme-içme stantları da misafirleri bekliyor.

WOLFEST’23

(9-11 Haziran, Kemerburgaz Kent Ormanı)

Doğa sporları ve müziği bir araya getiren WOLFEST’23; 9, 10 ve 11 Haziran günlerinde, Kemerburgaz Kent Ormanı’nda gerçekleşiyor. Can Bonomo, Evdeki Saat, Deniz Sipahi ve Bedük gibi isimlerin sahne alacağı festivalde kamp, spor ve müzik bir arada olacak.

ZAZ Konseri

(16 Haziran, Volkswagen Arena)

Fransa sahnesinin en gizemli ve en parlak yıldızlarından biri olan şarkıcı ZAZ, Organique Tour kapsamında büyük bir solo konserle 16 Haziran’da Volkswagen Arena’da sahne alıyor. Fransız caz-pop müziğinin sevilen isimlerinden ZAZ’ın müziğinin ilham kaynakları arasında; en sevdiği müzisyenlerden besteci Antonio Vivaldi, Ella Fitzgerald, Edith Piaf, İspanyol, Çingene ve Arap ezgilerini seslendiren müzisyenler yer alıyor.

Tash Sultana Konseri

(23 Haziran, Zorlu PSM)

2023 yılı için uzun soluklu bir turne programı duyuran Avusturalyalı şarkıcı, söz yazarı ve multi-enstrümantalist Tash Sultana; “Jungle”, “Notion, “Talk It Out”, “Pretty Lady” gibi birbirinden sevilen parçalarını İstanbul’daki hayranlarıyla buluşturmak üzere 23 Haziran akşamı PSM Loves Summer by %100 Müzik kapsamında Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’ne geliyor.

Tom Odell Konseri

(24 Haziran, Maximum UNIQ Açıkhava)

Billboard dergisinin müziğini; “duygusal, işlenmemiş ve Jeff Buckley ile karşılaştırılabilecek kadar dingin” olarak tanımladığı, BRIT Awards sahibi İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Tom Odell, 24 Haziran akşamı Maxiumum UNIQ Açıkhava sahnesine konuk oluyor.

Kendine Has Babylon Soundgarden

(24-25 Haziran, Yapı Kredi bomontiada)

Kendine Has Babylon Soundgarden, bir kez daha Yapı Kredi bomotiada’nın dört bir yanını müzikle dolduruyor. 24-25 Haziran günleri boyunca katılımcılar, müziğin yanı sıra birbirinden farklı aktiviteleri deneyimleme ve festivale özel hazırlanmış menülerin tadını çıkarma imkanı bulacak. Festivalde Athena, Melike Şahin, Can Bonomo, Islandman, Aga B, Kolektif İstanbul, Deli Bakkal, Bahr, Su Sonia, Yalnayak ve Efza müzikseverlerle buluşuyor. Turkish Edits, Radyo Eksen DJ’leri (Gülşah Güray, Güven Yıldız, Gülşah Turgut, Nikki Wild), Eray Düzgünsoy ve Undomondo ise Babylon ve avludaki keyifli DJ set’leriyle festival ruhunu gün boyu sürdürüyor.

Cigarettes After Sex Konseri

(4 Temmuz, KüçükÇiftlik Park)

Amerikalı dream pop grubu Cigarettes After Sex, 4 Temmuz akşamı KüçükÇiftlik Park’a konuk oluyor. Greg Gonzalez tarafından 2008’de kurulan Cigarettes After Sex; romantik, seksi, huzurlu melodileri ve can yakıcı şarkı sözleri ile kısa sürede tüm dünyanın sevilen müzik gruplarından biri haline geldi.

30. İstanbul Caz Festivali

(8, 9, 12 Temmuz, Parkorman)

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 30. İstanbul Caz Festivali; 8, 9 ve 12 Temmuz’da festival izleyicilerini yeni nesil virtüözlerden trip-pop, funk, caz ve rock’ın usta isimlerine, izleyenleri keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Parkorman’da üç güne yayılan konserlerde, The Lumineers, Morcheeba, Kovacs, Alfa Mist, Riff Cohen & Okay Temiz “The Ritual”, Adamlar, Mammal Hands, Mert Demir, Ekin Beril ve Takeshi’s Cashew ve çok daha fazla grup ve müzisyen sahne alıyor.

Caz Vapuru

(16 Temmuz, Kabataş İskelesi-Anadolu Kavağı)

Renkli yaz havasında Boğaz’da yolculuğa çıkan Caz Vapuru, 16 Temmuz Pazar günü saat 11.00’de Kabataş İskelesi’nden demir alıp Anadolu Kavağı’na kadar tüm Boğaz hattı boyunca seyrediyor ve 15.30’da yine Kabataş İskelesi’ne geri dönüyor. Cazın 1920’lerdeki altın çağına hayranlığıyla bilinen Norveçli Swing’it, otantik melodileri ve neşeli repertuvarıyla Flapper Swing ve swing topluluğu Brassist, coşkulu müzikleriyle eşsiz bir Boğaz gezintisi sunuyor.

Interpol Konseri

(24 Temmuz, Maximum UNIQ Açıkhava)

Müzik kariyerlerinde 25 yılı geride bırakan Amerikalı ünlü indie rock ve post punk revival üçlüsü Interpol, 12 yıllık bir aranın ardından yeniden Türkiyeli sevenleriyle buluşuyor. 2022 yazında çıkardıkları “The Other Side Of Make-Believe” isimli yedinci stüdyo albümlerinin turnesi kapsamında 24 Temmuz Pazartesi akşamı Maximum UNIQ Açıkhava’ya konuk olan grup, sahnede yeni albümlerindeki parçaların yanı sıra “Obstacle 1”, “No I In Threesome”, “Rest My Chemistry”, “Narc”, “All The Rage Back Home” gibi klasikleri de seslendiriyor.

Ghostly Kisses Konseri

(10 Ağustos, Maximum UNIQ Açıkhava)

Büyülü sesiyle, ruhlara dokunan; hayranlarının “Bu dünyadan değil” dediği Ghostly Kisses, 10 Ağustos’ta İstanbul’da sahne alıyor. Daha önce Türkiye’de verdiği konserlerle adından uzun süre söz ettiren Ghostly Kisses, gerçek bir melankoli gecesi yaşamak isteyenleri bekliyor.

Two Feet Konseri

(13 Ağustos, KüçükÇiftlik Park)

Nefes kesici, özlem dolu vokalini ağır bas ritimleri, gitar riffleri ve derin elektronik süslemelerle dengeleyen New York merkezli şarkıcı vesöz yazarı Bill Dess, sahne ismiyle Two Feet, 13 Ağustos’ta İstanbul’da KüçükÇiftlik Park sahnesinde karşımıza çıkıyor. Two Feet, Türkiye’deki ilk konserinde ”First Steps”, ”Momentum”, ”Hurt People” ve ”I Feel Like I’m Drowning” ile kalplerde iz bırakacak.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir