İster günlük ister özel davetlerde ne giyersen giy üzerindeki en önemli parça şüphesiz çantalar. Zaten söz konusu stil olduğunda hangimizin en büyük takıntısı çantalar değil ki?

Omuz çantası, kol çantası, sırt çantası, portföy çanta… Sonuçta başka hangi parça ile cep telefonunu, cüzdanını ve makyaj malzemelerini taşıyabilirsin ki? Üstelik stiline kattığı hava da cabası. Ofiste, düğün, nişan, iş yemekleri, özel davetler hatta spor yaparken bile kullanışlı bir stil tamamlayıcısı. Bu günlerde kullanacağın çantayı seçerken modaya uygun olmasının yanı sıra kıyafetinle de uyumlu olması çok önemli.

Mesela gece davetlerinde tüm gözleri üzerine toplamak istiyorsan doğru parçaları bir araya getirmen gerekir. Bu noktada gece şıklığının tamamlayıcısı çantan da buna dahil. Gece stilini kusursuz tamamlayacak olan çanta şüphesiz portföy çanta modelleri. Şatafatlı ışıl ışıl bir kıyafet seçtiysen tercihini daha sade bir modelden yana kullanabilirsin. Böyle zamanlarda risksiz bir şıklık yakalamak istediğinde siyah çanta her zaman kurtarıcı olur. Tam tersi düz ve sade bir kıyafet seçtiysen çantanı daha hareketli ve gösterişli tercih edebilirsin. Süet çanta modelleri de yine gece şıklığında kullanabileceğin seçenekler arasında.

Her zaman spor şık bir stile sahipsen omuz çantası ve kol çantası sana her zaman istediğin görünümü sağlayacaktır. Mesela jean, tişört ve sneaker üçlüsü ile yapacağın sade görünümünü, seçeceğin ne çok büyük ne de çok küçük kol çantası ile tamamlayabilirsin. Kol çantasını ister elinde, ister dirseğinde istersen de kolunda taşıyabilirsin. Farklı taşıma şekilleri ile de görünümüne farklı bir hava katman mümkün. Bu tarz kıyafet tercihlerinde gün içerisinde daha rahat hareket etmek istersen omuz çantası da tercih edebilirsin. Omuz çantasını istersen dümdüz omzundan asabilir, istersen de çapraz şekilde kullanabilirsin. Özellikle alışveriş gibi elinde birşey olmaması gereken durumlarda hem fonksiyonel hem de şık bir tercih oluyorlar.

Bu gibi zamanlarda bel çantası da kesinlikle kurtarıcın olabilir. Stilini omuz çantası ile tamamlarken farklı farklı modellerden destek almayı da unutma. Mesela içinde fazla eşya taşıman gereken durumlarda postacı modelinde bir omuz çantası da işini görebilir. Bu model ile aynı zamanda preppy bir tarz çizmen de mümkün. Daha şık ve havalı bir görünüm için hem omuzda hem de kolda kullanılabilen parçalar da stiline uyum sağlayabilir. Festival, konser gibi etkinliklerde biraz daha bohem bir stil tercih edersen kesinlikle tercihini yuvarlak çanta modellerinden yana kullanmanı öneriyoruz. Son dönemlerde trend haline gelen küçücük çantalardan da mutlaka bir tane edin. Sadece telefon, para ve rujunu atabileceğin boyutlardaki çantalardan bahsediyoruz.

Spor şıklığın bir diğer tamamlayıcısı ise sırt çantaları. Her ne kadar ilk başta okul günlerini anımsatsa da aslında sırt çantası ile de şık bir tarz yaratman mümkün. Sonuçta moda haftalarına da baktığımızda birçok sokak stili yıldızlarının da tercihi bu modeller oluyor. Ayrıca artık sırt çantasını sadece sırtında taşımak zorunda da değilsin. Son zamanlarda boyu küçülen çantalar kervanına sırt çantaları da dahil oldu. Mesela dar mini etek, bluz ve sneaker üçlüsünü bu mini sırt çantası modelleri ile tamamlayabilirsin.

Baştan aşağı tek renk ve biraz daha resmi gibi görünen parçaları da yine bu çantalar ile tamamlayabilirsin. Bol kesim bir pantolon ve blazer ceketini sırtına atacağın küçük bir sırt çantası ile tamamlayabilir, bu şekilde klasik bir şıklık yakalayabilirsin. Daha fazla eşya taşıman gerekiyorsa ağzı büzgülü sırt çantası modelleri de görünümüne farklı bir hava katabilir. Sırt çantasını stilinde kullanırken dikkat etmen gereken şey tabii ki okul çantası olmaması. Farklı tarz ve renklerde kullanacağın sırt çantası ile gündelik tarzında spor şıklık yakalayabileceğin gibi, gece etkinliklerinde de dikkatleri üzerine çekebileceğini unutma.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir