Makyaj yapmak ne kadar önemliyse, yapılan makyajı temizlemekte o kadar önemlidir. Stres, hava şartları, pislik ve kötü kozmetik ürünlerinden zarar gören cildinizin, uzun süre sağlıklı kalabilmesi için cilt temizliğine dikkat etmeniz gerekmekte .

Cilt temizliğinde kozmetik ürünler yada bitkisel ürünler kullanabilirsiniz. Eğer cildiniz kozmetik ürünlerden olumsuz etki görüyorsa, cilt temizliğinde ve problemlerinde bitkilerin şifalı dünyasından faydalanabilirsiniz. Örnek olarak hassas ciltlerde portakal ağacı suyu, kırışıklık gibi sorunlarda papatya veya gül suyu kullanılabilmektedir.

Günlük makyaj temizleme mendillerinin kullanılmasında bir zarar yok, fazla vaktinizin olmadığı zamanlarda size zaman kazandırmak için kullanabilirsiniz. Geceleri makyajınızı mutlaka temizlemeye dikkat edin. Bazı zamanlar bayanların üşengeçliğinden dolayı sabaha bırakılan bu işlem cilt sağlığı açısından doğru değildir. Çünkü sabah kalktığınızda tekrardan makyaj yapacaksınız ve yorulan cildinizi tekrar yoracaksınız. Aslında gün boyu makyajlı olan cildinizin gece boyunca gözeneklerinden rahat bir şekilde nefes alıp vermeye hakkı vardır. Bu sebeple cildinizin ferahlamasına izin vermeniz gerekmektedir.

Fazlaca makyaj yapmayanlar, makyajsız günlerinde bile ciltlerini temizlemelerin de fayda var. Normal günlerde bile kir ve pisliklerden dolayı cilt gözenekleri tıkanabilmektedir. Bu sebeple düzenli olarak cilt ve makyaj temizliği cilt sağlığınızı korumakta ve yaşlılık dönemlerinde cildinizin daha pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.

Makyaj Temizliği Nasıl Yapılır?

  • İlk önce makyaj temizlemede kullanacağınız kremi yüzünüzün makyajlı bölgelerine ihtiyaç dahilinde sürünüz.
  • Kremi sürdüğünüz bölgeden dışarı doğru parmak veya pamuk yardımıyla oval daireler çizerek dışa doğru kremi yedirmeye çalışın
  • Alın bölgesinden burun ucuna, daha sonrada yanaklara doğru ilerleyin.
  • Her ne kadar makyaj temizleme kremleri de olsa içerisinde kimyasal bulundurduğundan dolayı temizleme işlemini sütlü yüz yıkama sabunları ile lavaboda yüzünüzü yıkayarak tamamlayın.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir